Klimatizace se v Praze instalují poměrně běžně

Bydlení v Praze má svá úskalí, která mohou někdy převážit ty kladné jevy. Týká se to hlavně situací v souvislosti s životním prostředím a s množstvím bytové zástavby, automobilového provozu a průmyslové výroby.

Co na nás v Praze působí a jak tu zlepšit svůj životní styl

Kladné ionty – ve velkých městech převládají škodlivé kladné ionty. Ty záporné se tvoří hlavně v přírodě, kde je vyšší vlhkost vzduchu, např. v lesích a v blízkosti nějakého potoka či řeky. Vypomáhat si můžete i vhodnou klimatizací, která se postará o ionizaci vzduchu, výběr vám v tomto směru doporučí odborníci, kteří zajišťují montáž i servis bytových klimatizací.

ovladač klimatizace

Hluk – nadměrný hluk je zdánlivě neškodný, ale zdání klame. Ve skutečnosti má značný neblahý vliv na psychiku a může být jednou z příčin nervových poruch, silných depresí a projevů nenávisti. Pokud to můžete ovlivnit, zabezpečte sebe a svou rodinu před hlukem vhodnou protihlukovou izolací a samozřejmě výběrem lokality, kde nejste hlukem natolik ohroženi.

Vedro – extrémní vedra jsou ve městě velmi nepříjemná a je to dáno i tím, že je tu málo zeleně a mnoho betonu. Čím více zástavby, tím více se horko akumuluje ve zdech budov a ty pak vyzařují tepelnou energii kolem sebe i v noci. Klimatizace v Praze vám pak pomůže tomuto jevu úspěšně čelit. Důležité je to zejména v noci, protože pokud se pořádně nevyspíte, nemůžete fungovat ani v průběhu dne.

rozvody vzduchotechniky

Průmyslové a automobilové zplodiny – větrání v bytech se doporučuje zejména kvůli oxidu uhličitému, který vydechujeme, ale pokud větráme v Praze příliš dlouho, namísto čerstvého vzduchu se do místnosti dostává příliš mnoho jedovatých odpadů v podobě polétavého prachu. Jsou to např. těžké kovy a další aerosoly aromatických uhlovodíků. Zvažte proto raději vhodnou klimatizaci a filtrační proces, než přirozené větrání, hlavně tam, kde jste nuceni žít přímo u frekventované silnice nebo v blízkosti nějaké továrny.